Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás

Hozzávalók

8 darab tojás
2 tasak vaníliás cukor
8 kanál kristálycukor
2 kanál kakaópor
2 darab sárgarépa
6 kanál finomliszt

Leírás

A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojásfehérjét felverjük kemény habbá. A répát vékonyan lereszeljük. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 nagy kanál kristálycukrot, és továbbverjük vele. Ezután belekeverjük a 8 tojássárgáját, ezzel is tovább verjük. Kettévesszük a tésztát. Az egyik felébe belekeverünk 2 kanál kakaót, 2 kanál lisztet, egy csipet sütőport és a répa felét. A tészta másik felébe 4 nagy kanál lisztet, egy csipet sütőport, a maradék répát rakjuk, majd eldolgozzuk. Külön-külön mindkét tésztát összedolgozzuk. Kimargarinozott és kilisztezett tepsibe, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a fehér, majd a barna tésztát. Berakjuk az előmelegített sütőbe (villanytűzhelynél ez kb. 150-160 fok, de ezt igazából mindenki maga tudja kitapasztalni). Akkor van kész, ha beleszúrunk hústűt vagy fogpiszkálót, és nem ragad semmi.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4