Receptek Saláták Finom főzelék 2
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
2 gerezd fokhagyma
½ dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
2 darab burgonya
5 dkg vaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 fej hagyma
1 pohár 20%-os tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
1 szál fehérrépa
1 darab karalábé
10 dkg keményítő
1 csomag zöldségkeverék (zöldborsó-répa)
Leírás
A fagyasztott zöldségeket kiengedem. A hagymát apróra, a fokhagymát pedig vékony szeletekre vágom. A többi zöldséget megpucolom és apró, kb. 1 centis kockákra vágom, akkorára, mint amekkora a fagyasztott zöldség. A petrezselymet felaprítom, a keményítőt egy-másfél deci vízzel elkeverem. Egy edényben, nagy lángon, felmelegítek egy bő evőkanálnyi vajat és kétszer annyi olajat. Beledobom a hagymát, sózom, borsozom és egy csipet tárkonyt morzsolok bele. Mikor a hagyma üvegesedni kezd, beledobom a gyökeret, a krumplit és a karalábét. Egy kicsit kevergetem, párolom, mielőtt a felengedett zöldséget is hozzáadom. Felöntöm az egészet annyi alaplével, hogy még éppen ne lepje el. Megvárom, míg újra forrni kezd, rászórom a petrezselymet és a fokhagymaszeleteket. Lefedem, lejjebb veszem a lángot közepes erősségűre, majd negyed óráig főzöm. Mikor a zöldségek megpuhultak, félrehúzom az edényt és besűrítem egy kevés vízzel elkevert, étkezési keményítővel. Ha kell, még sózom, borsozom. Ezután visszateszem a tűzhelyre, a maximumra állítom és beforralom a főzeléket.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4