Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
3 gerezd fokhagyma
1 darab vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab kenyér
1 kk őrölt pirospaprika
½ kg darált sertéshús

Leírás

A kenyeret a tejbe áztatjuk, majd kb. 10 perc elteltével jól kicsavarjuk. Közben, a finomra vágott vöröshagymát két evőkanálnyi olajon, üvegesre dinszteljük. A darált húst tálba tesszük, összekeverjük a kinyomkodott kenyérrel, hozzáadjuk a hagymát és az összes többi hozzávalót. Kézzel jól összedolgozzuk. Megkóstoljuk, ha szükséges, utánfűszerezzük. Nedves kézzel, 2-3 cm átmérőjű golyókat formálunk. Felforrósított olajban kisütjük. Közben időnként megforgtjuk a fasírtgolyókat, hogy egyenletesen barnuljanak. Konyhai papírtörlővel bélelt tálra szedjük, hogy felitassa a felesleges olajat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4