Receptek Levesek Fánk rummal

Hozzávalók

50 dkg liszt

3 dl tej

5 dkg vaj

2 darab tojás sárgája

1 kanál porcukor

3 dkg élesztő

1 pohár rum

Leírás

3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot. Amikor az élesztő megkel, 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk egy pyrex keverőtálban. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után, nyújtódeszkára borítjuk és ujjnyi vastagra nyújtjuk. Fánkszaggatóval, vagy pohárral kiszaggatjuk. Ruhával letakarva, 30 percig kelesztjük. (Ha tovább kelesztjük, nem baj.) A fánkot egy pyrex edényben, középforró olajban, egyenletes tűzön sütjük. A sütésnél vigyázzunk arra, hogy a deszkán fekvő fánk felső része kerüljön az olajban alulra. Sütés elején az edényt fedjük be. Megfordítás után, vegyük le róla a fedőt. A pirosra sült fánkot szűrőkanállal szedjük ki és még melegen szórjuk meg vaníliás porcukorral.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4