Fahéjas zöld almachips

Hozzávalók

2 kg zöldalma

500 g cukor

5 db fahéj

Elkészítés

1

Cukorból, az egész fahéjból és 1 liter vízből szirupot főzünk. Hagyjuk legalább 40-50 percen keresztül főni, hogy jó intenzív fahéj íze lehessen. 

2

Az almát próbáljuk meg egészben hagyni és így kicsumázni. Amikor ez megvan, vágjuk fel hajszál vékony szeletekre. Ezután sütőpapíron tegyük egy tepsire és kenjük meg a cukorsziruppal mindkét oldalát. Dobjuk be a sütőbe 80-100 fokon annyi időre, amíg szép ropogós nem lesz és fordítsuk meg őket. Minden víz el fog párologni belőle és a cukros fahéj fog rákaramellizálódni a szeletekre.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4