Receptek Desszertek Sütést igénylő Fahéjas-gyömbéres tekercs
Hozzávalók
120 g liszt
1 tk fahéj
1 tk szárított gyömbér
½ tk
5 darab tojás (nagyobb)
120 g cukor
A töltelékhez
250 g mascarpone (szobahőmérsékletű)
7 kanál vaj (szobahőmérsékletű)
200 g porcukor
1,5 tk vaníliás cukor
Elkészítés
1
Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. Béleljünk ki egy kisebb tepsit sütőpapírral.
2
Keverjük össze egy tálban a lisztet, a fahéjat, a szárított gyömbért és a sót.
3
Válasszuk külön a tojássárgáját a fehérjétől. Verjük fel a sárgáját, adjuk hozzá a cukor felét és keverjük simára. A fehérjét verjük kemény habbá.
4
A tojássárgás masszához óvatosan adjuk hozzá a fehérjét.
5
Sütés után tegyük egy nedves kendőre, majd óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt. Tekerjük a tésztát a kendőbe és hagyjuk kihűlni.
6
Közben készítsük el a tölteléket: egyszerűen keverjük simára az összes hozzávalót.
7
Óvatosan vegyük ki a kendőből a tésztát, töltsük meg a töltelékkel és tekerjük fel.
8
Szórjunk rá porcukrot, végül tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4