Hozzávalók

2 mk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 darab Tesco Finest friss tojás

60 dkg liszt

2 dl tej

8 dkg cukor

10 dkg vaj

10 dkg porcukor

2 kanál őrölt fahéj

4 dkg élesztő

15 dkg sütőmargarin

1 mk vanília aroma

15 dkg barna cukor

Leírás

A tésztához a lisztet, a sót és a cukrot összekeverjük. Az élesztőt belemorzsoljuk, a puha vajjal, vagy margarinnal összekevert tejet és tojásokat beledolgozzuk, majd lágy tésztává dagasztjuk. Kendővel letakarva, szobahőmérsékleten, kb. 2 óra alatt, a duplájára kelesztjük. A töltelékhez valókat összekeverjük és meleg vízfürdőbe állítva megolvasztjuk. A tésztát, liszttel behintett deszkán, fél centi vastagra nyújtjuk. A tölteléket ecsettel, egyenletesen rákenjük, a szélénél egy centi széles csíkot szabadon hagyva. Óvatosan felgöngyöljük, majd 12 db, 4 centi széles korongra vágjuk. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk és az újra felmelegített, maradék fahéjas töltelékkel megkenegetjük. Újabb egy órát kelesztjük, majd 200 fokra felmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt, szép pirosra sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4