Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tésztához a lisztet, a sót és a cukrot összekeverjük. Az élesztőt belemorzsoljuk, a puha vajjal, vagy margarinnal összekevert tejet és tojásokat beledolgozzuk, majd lágy tésztává dagasztjuk. Kendővel letakarva, szobahőmérsékleten, kb. 2 óra alatt, a duplájára kelesztjük. A töltelékhez valókat összekeverjük és meleg vízfürdőbe állítva megolvasztjuk. A tésztát, liszttel behintett deszkán, fél centi vastagra nyújtjuk. A tölteléket ecsettel, egyenletesen rákenjük, a szélénél egy centi széles csíkot szabadon hagyva. Óvatosan felgöngyöljük, majd 12 db, 4 centi széles korongra vágjuk. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk és az újra felmelegített, maradék fahéjas töltelékkel megkenegetjük. Újabb egy órát kelesztjük, majd 200 fokra felmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt, szép pirosra sütjük.