Receptek Főételek Húsos ételek Fácánmell gyümölcsmártással

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

3 gerezd fokhagyma

5 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj

1 darab sárgarépa

1 adag fahéj

1 fej hagyma

20 dkg áfonya

2 dl fehérbor (édes)

1 csipet fehérbors

1 darab babérlevél

1 darab zeller

5 kanál méz

1 darab karalábé

30 dkg magozott meggybefőtt

3 kanál keményítő

4 darab fácán (fácánmell)

1 csipet szegfűbors

Leírás

A zöldségeket aprítsuk fel és rakjuk egy tepsibe. Öntsünk rá olajat és fehérbort. Szórjuk rá a fűszereket, majd fektessük rá a fácánmelleket. Fedjük le alufóliával, majd 160 fokos, előmelegített sütőben, pároljuk puhára a fácánmelleket. Közben a fahéjat és a szegfűszeget forraljuk fel, 3 dl vízben, majd szűrjük le és a kivonatban pároljuk meg a meggyet és az áfonyát. Ha megpárolódott, sűrítsük keményítővel és kevés fehérborral, majd mézzel tegyük pikánssá. Ha megpárolódott a hús, szeleteljük fel és vonjuk át a mártással. Köretnek, valamilyen burgonyaköretet készítsünk mellé.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4