Receptek Főételek Húsos ételek Fácánmell gyümölcsmártással
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
3 gerezd fokhagyma
5 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
1 darab sárgarépa
1 adag fahéj
1 fej hagyma
20 dkg áfonya
2 dl fehérbor (édes)
1 csipet fehérbors
1 darab babérlevél
1 darab zeller
5 kanál méz
1 darab karalábé
30 dkg magozott meggybefőtt
3 kanál keményítő
4 darab fácán (fácánmell)
1 csipet szegfűbors
Leírás
A zöldségeket aprítsuk fel és rakjuk egy tepsibe. Öntsünk rá olajat és fehérbort. Szórjuk rá a fűszereket, majd fektessük rá a fácánmelleket. Fedjük le alufóliával, majd 160 fokos, előmelegített sütőben, pároljuk puhára a fácánmelleket. Közben a fahéjat és a szegfűszeget forraljuk fel, 3 dl vízben, majd szűrjük le és a kivonatban pároljuk meg a meggyet és az áfonyát. Ha megpárolódott, sűrítsük keményítővel és kevés fehérborral, majd mézzel tegyük pikánssá. Ha megpárolódott a hús, szeleteljük fel és vonjuk át a mártással. Köretnek, valamilyen burgonyaköretet készítsünk mellé.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4