Receptek Levesek Erőleves palacsinta metélttel

Hozzávalók

1 kávéskanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

5 gerezd fokhagyma

30 dkg sárgarépa

2 fej hagyma

20 dkg fehérrépa

1 kk ételízesítő

10 dkg zellergumó

10 dkg karalábé

6 darab palacsinta

1 kg csont

Leírás

A megmosott csontot leforrázzuk, és hideg vízben, sóval feltesszük főni. 40-50 perces lassú forralás után, beletesszük a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellergumót, a karalábét, a kelkáposztát, a vöröshagymát, a fokhagymát, majd a gyömbért, a szerecsendiót és a szemes borsot. További egy órás, lassú főzés után, egészben hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd tovább forraljuk, még 15-20 percig. Ezután levesszük a tűzről, és pihentetjük, majd szitán átszűrjük. Tetejéről a zsírt eltávolítjuk. Vágott petrezselyemzöldjével megszórva, jó melegen tálaljuk. Betétként, a benne főtt zöldséget (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zellergumó, karalábé, kelkáposzta) adhatjuk. A palacsintákat csíkokra vágjuk, és a levesbe rakjuk tálaláskor.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4