Receptek Levesek Erdélyi zöldbableves
Hozzávalók
1 kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 mk liszt
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
2 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 tk lekvár (sárgabarack)
1 csokor petrezselyemzöld
1 csomag vegyes zöldség
1 tk pirospaprika (őrölt)
5 dkg szalonna (füstölt)
50 dkg zöldbab
Leírás
A füstölt szalonnát, nagyon apró kockákra vágom és a zsírját kiolvasztom. A zsíron üvegesre fonnyasztom a megtisztított és ugyancsak finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva, belekeverem a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Hozzáadom a kockára vágott zöldséget. Először, folytonos kevergetés közben, ráöntök 3 dl hideg vizet és simára keverem. Forralás közben, további 7 dl vízzel felöntöm, majd megsózom. Ha már zubog, akkor apránként, hogy a forrás egy pillanatra se szűnjön meg, beleteszem a közben megmosott, megtisztított és darabokra tördelt (nem vágott) zöldbabot. Nagyon hamar megpuhul. Ezután hozzáteszem a gerezdekre vágott paradicsomot és a finomra metélt zöldpetrezselyem felét. A liszttel és a baracklekvárral simára kevert tejfölt, folytonos keverés közben beleöntöm. Jól kiforralom, végül a megmaradt petrezselyemzölddel meghintve a fazekat, lefedem. A sárgabarack lekvártól rendkívül finom zamatot kap.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4