Receptek Levesek Erdélyi salátaleves

Hozzávalók

4 darab Tesco Finest friss tojás

2 kanál liszt

2 dl tej

2 dl tejföl

3 gerezd fokhagyma

2 kanál ecet

1 fej saláta

5 dkg szalonna (füstölt)

Leírás

Felkockázzuk a szalonnát és kiolvasztjuk. A pörcöt kitesszük egy tányérra. Az alaposan megmosott és levelekre tépkedett salátát átforgatjuk a forró zsírban, majd felöntjük 2 liter vízzel. Lehet a vízbe pici sót, borsot, esetleg ételízesítőt tenni, de óvatosan, mert a szalonna általában sós. A fokhagymagerezdeket apróra vágjuk, és a leveshez adjuk. A tojásoból -pici liszttel- omlettet sütünk, majd a serpenyőből deszkára tesszük, és kockára vágjuk. A levest tejes-tejfölös habarással besűrítjük, megecetezzük, és hozzáadjuk az omlett kockákat, melyekkel 2-3 percig forraljuk.  

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4