Receptek Főételek Húsos ételek Erdélyi rakott káposzta fűszeresen

Hozzávalók

2 dl tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
15 dkg rizs
10 dkg szalonna
50 dkg darált sertéshús
80 dkg savanyú káposzta
10 dkg füstölt kolbász

Leírás

Két kanál zsiradékban, pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát, tedd bele a megtört fokhagymát és a darált húst. Sózd, borsozd, hintsd meg egy kávéskanálnyi pirospaprikával és visszafogott tűzön, állandóan keverve pirítsd, 10-12 percig. A szalonnát vágd kis kockákra, serpenyőben hevítsd fel, add hozzá a felkarikázott kolbászt és pirítsd együtt, egy-két percig. A rizst párold félig puhára és csurgasd le. Egy zsiradékkal kikent, tűzálló tál aljába, terítsd el a párolt káposzta harmadát, tedd rá a szalonnás kolbászt, erre jön a káposzta következő harmada, meglocsolva a tejföl felével, arra a rizs, majd a pirított hús, végül pedig a maradék káposzta. A tetejét locsold meg a maradék tejföllel, hintsd meg olvasztott zsírral és közepesen meleg sütőben, párold készre. (Ez kb. egy órát kíván.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4