Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az epres sajttorta nemcsak sütemény vagy muffin formában készíthető el. Az eper helyett más szezonális gyümölcsöket is használhat. Próbálja ki a rebarbarát, a fekete áfonyát, a málnát vagy a ribizlit! Ha fagyasztott gyümölcsöt használ, távolítsa el róla a vizet, hogy a tésztát ne hígítsa fel. Ebben a receptben egy alternatív tönkölylisztet használtunk, amely táplálóbb, mint a hagyományos liszt.
Ha gluténérzékeny, próbálja ki ezt a receptet kukorica- vagy hajdinaliszttel. Édesítőszerként juharszirupot vagy klasszikus cukrot is használhat. Azok számára, akik nem kedvelik ezeket az édesítőszereket, van egy másik nagyszerű tippünk: a torta édesítéséhez csak kevert édes gyümölcsöket, például banánt vagy kajszibarackot használjukk, így a sajttortát kizárólag gyümölcs fruktózzal készíthetjük el.
Tálaljuk a sajttortát friss limonádéval! Inspirálódjon recepteinkkel!
Készítsük elő az aludttejet, a vajat és a tojást, melegítsük szobahőmérsékletűre. Öntsük a tönkölylisztet, a búzadarát és a sütőport egy tálba, majd keverjük össze a száraz hozzávalókat. Adjunk hozzá a tojást, a vajat és az aludttejet. Öntsünk rá citromlevet. Keverjük össze az összes hozzávalót alaposan, kézzel vagy egy mixer segítségével. Az apró darabokra vágott eper felét adjuk hozzá, a maradékot hagyjuk meg díszítésnek.
A sütőformát vajjal kenjük ki, és liszttel vagy búzadarával hintsük meg, hogy a tészta ne tapadjon. Öntsük bele a tésztát, és süssük 180 fokban kb. 30-35 percig.
Tálaljuk a sajttortát hűtve, eperrel körítve és porcukorral meghintve. Ha egy egészségesebb édességre vágyunk, díszítsük kizárólag friss gyümölcsökkel.