Hozzávalók

80 g tönkölybúza liszt
80 g tönkölybúza búzadara
1 csomag sütőpor
250 g aludttej
3 darab tojás
100 g vaj
100 g méz
1 darab citrom
400 g friss eper

Leírás

Az epres sajttorta nemcsak sütemény vagy muffin formában készíthető el. Az eper helyett más szezonális gyümölcsöket is használhat. Próbálja ki a rebarbarát, a fekete áfonyát, a málnát vagy a ribizlit! Ha fagyasztott gyümölcsöt használ, távolítsa el róla a vizet, hogy a tésztát ne hígítsa fel. Ebben a receptben egy alternatív tönkölylisztet használtunk, amely táplálóbb, mint a hagyományos liszt.

Ha gluténérzékeny, próbálja ki ezt a receptet kukorica- vagy hajdinaliszttel. Édesítőszerként juharszirupot vagy klasszikus cukrot is használhat. Azok számára, akik nem kedvelik ezeket az édesítőszereket, van egy másik nagyszerű tippünk: a torta édesítéséhez csak kevert édes gyümölcsöket, például banánt vagy kajszibarackot használjukk, így a sajttortát kizárólag gyümölcs fruktózzal készíthetjük el.

Tálaljuk a sajttortát friss limonádéval! Inspirálódjon recepteinkkel!

Elkészítés

1

Készítsük elő az aludttejet, a vajat és a tojást, melegítsük szobahőmérsékletűre. Öntsük a tönkölylisztet, a búzadarát és a sütőport egy tálba, majd keverjük össze a száraz hozzávalókat. Adjunk hozzá a tojást, a vajat és az aludttejet. Öntsünk rá citromlevet. Keverjük össze az összes hozzávalót alaposan, kézzel vagy egy mixer segítségével. Az apró darabokra vágott eper felét adjuk hozzá, a maradékot hagyjuk meg díszítésnek.

2

A sütőformát vajjal kenjük ki, és liszttel vagy búzadarával hintsük meg, hogy a tészta ne tapadjon. Öntsük bele a tésztát, és süssük 180 fokban kb. 30-35 percig.

3

Tálaljuk a sajttortát hűtve, eperrel körítve és porcukorral meghintve. Ha egy egészségesebb édességre vágyunk, díszítsük kizárólag friss gyümölcsökkel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4