Receptek Levesek Eperleves tejszínnel

Hozzávalók

1 l tej

2 kanál cukor

1 csokor fahéj

1 csipet szegfűszeg

50 dkg eper

1 darab narancs

½ l növényi tejszín

Leírás

Egy lábasban, úgy fél liter vizet felforralunk. Belerakjuk a fűszereket és a narancsot, majd addig főzzük, amíg a víz barna és illatos lesz, aztán leszűrjük. Az így készült fűszeres vízhez, hozzáadjuk a felkockázott epret és a cukrot. Forraljuk, míg az eper szétfő. Ezután levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tetszés szerinti tejet és tejszínt (ebből hagyjunk keveset, a díszítéshez is). Kézi mixerrel összeturmixoljuk, majd a hűtőben hűlni hagyjuk. Tálaláskor, a tetejére csurgatott tejszínnel és a kettévágott eperrel kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4