Receptek Levesek Eperleves tejszínnel
Hozzávalók
1 l tej
2 kanál cukor
1 csokor fahéj
1 csipet szegfűszeg
50 dkg eper
1 darab narancs
½ l növényi tejszín
Leírás
Egy lábasban, úgy fél liter vizet felforralunk. Belerakjuk a fűszereket és a narancsot, majd addig főzzük, amíg a víz barna és illatos lesz, aztán leszűrjük. Az így készült fűszeres vízhez, hozzáadjuk a felkockázott epret és a cukrot. Forraljuk, míg az eper szétfő. Ezután levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tetszés szerinti tejet és tejszínt (ebből hagyjunk keveset, a díszítéshez is). Kézi mixerrel összeturmixoljuk, majd a hűtőben hűlni hagyjuk. Tálaláskor, a tetejére csurgatott tejszínnel és a kettévágott eperrel kínáljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4