Hozzávalók

1 kh tartósitószer

1 tasak vaníliás cukor

20 dkg cukor

1 darab vanília

1 kg eper

Leírás

A hibátlan, nem túl érett, közepes méretű földiepret óvatosan, váltott vízben megmossuk. Szitán lecsurgatjuk, lecsumázzuk és üvegekbe rakjuk. A vizet a cukorral és a vaníliával sziruppá főzzük, majd belekeverjük a tartósítót is. A forró sziruppal felöntjük az üvegeket, lefedjük és egy napig állni hagyjuk. Másnap lezárjuk az üvegeket és vízfürdőben kidunsztoljuk. Készíthetjük úgy is, mint a cseresznyebefőttet, de akkor nagyon óvatosan kell bánni vele és gyorsan kell dolgozni, mert az eper hamar szétfő, vagy összetörik.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4