Hozzávalók

1 kg kristálycukor
1 darab citrom
1 darab vaníliarúd
1 kg eper

Leírás

Annyi cukrot, amennyi az eper, főzzünk össze, egy kevés vízzel, egy feldarabolt citrommal és némi vaníliával. Az epret mossuk meg és forrázzuk le, enyhén ecetes vízben. Ezután rögtön öntsük bele a szirupba és együtt forraljuk fel őket. Hagyjuk egy fél napot állni. Utána szedjük ki az epreket a szirupból és a szirupot forraljuk fel újra. Mikor jól forr, beleszórjuk az epret. Mikor együtt is felforrtak, hagyjuk kihűlni, majd üvegbe öntjük és lezárjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4