Receptek Levesek Édesburgonyaleves

Hozzávalók

1 gerezd fokhagyma

50 dkg burgonya (lisztes főzésű)

5 dkg vaj

3 fej újhagyma

1 darab sárgarépa

1 darab gyömbér

8,5 dl zöldségleves (leve)

1 kanál curry

2 kanál metélőhagyma (csövecskék)

Leírás

Hámozzuk meg a burgonyát, mossuk meg, vágjuk kockára és 30 g olvadt vajban, hevítsük fel egy lábasban. A kockákat szórjuk be egy kevéske sóval és curryvel, öntsünk rá 6,5 dl zöldséglevet és lassú tűzön, fedő alatt főzzük kb. 15 percig. Ezalatt pucoljuk meg a sárgarépát, mossuk meg, a fokhagymagerezdekről húzzuk le a héját, a gyömbért hámozzuk meg és mindent vágjunk apró kockákra. A maradék vajat olvasszuk fel és a kockára vágott hozzávalókat süssük meg benne. Adjunk hozzá sót, öntsük hozzá a maradék zöldséglevet és pároljuk meg, amíg a folyadék el nem gőzölög. A burgonyalevest pürésítsük, majd tegyük előmelegített tányérokra.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4