Receptek Desszertek Sütést igénylő Diós keksz áfonyával és kókusszal

Hozzávalók

150 g vaj

110 g nádcukor

1 darab tojás

4 kanál tej

150 g finomszemű zabpehely

1 kanál sütőpor

120 g aszalt áfonya

120 g dió

150 g kókuszreszelék

Leírás

Nagyon hálás édesség a keksz, hiszen sokféleképpen variálható. Elfogyott a cukor? Használhatunk mézet vagy juharszirupot. Nincs otthon tej? Helyettesíthető joghurttal vagy tejszínnel. Már csak mazsola és cseresznye maradt? Ezek is tökéletesen passzolnak a kekszbe. Ne féljünk az ízek felfedezésétől, ez a kekszrecept pedig kiváló lehetőséget ad a kísérletezésre. Az ötleteknek csak a képzelet szabhat határt és az, hogy mit rejt a kamránk.

A keksz készülhet akár az általunk ajánlott helyett másik technikával is. Az összekevert keksz tésztáját egészben betekerjük fóliába egy hengert formázva belőle, majd a mélyhűtőbe rakjuk körülbelül egy órára. Ezután a hengert vágjuk fel karikákra és így helyezzük őket a sütőpapírra.

Kevés zabpehely maradt otthon, viszont magvakból akad bőven a polcon? Legyen az tökmag, napraforgómag, szezámmag vagy lenmag mind illik a házi készítésű kekszekhez.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra.

2

Aprítsuk össze a magvakat és az áfonyát, adjuk hozzá a zabpelyhet, kókuszt és a sütőport. Keverjük össze az alapanyagokat egy nagy tálban.

3

Egy másik tálba tegyünk vajat, és keverjük össze nádcukorral, tojással és öntsük hozzá a tejet. A masszát alaposan dolgozzuk össze a száraz alapanyagokkal.

4

Tegyünk sütőpapírt a tepsire.

5

Formázzunk bevizezett kanál és villa segítségével kis kekszeket a tésztából.

6

Süssük 10-12 percen keresztül, 160 fokos sütőben, légkeveréses programon.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4