Hozzávalók

2 csomag vaníliás cukor

4 kanál kakaó

10 dkg porcukor

5 dkg kristálycukor

25 dkg sütőmargarin

8 darab tojás szétválasztva (3 sárgája a krémhez megy)

10 dkg mazsola

3 kanál rum

15 dkg darált dió (+10 dkg a panírozáshot)

3 dl növényi tejszín

Leírás

A tésztához, habosra keverjük az 5 tojás sárgáját a porcukorral, majd hozzákeverjük a kakaót is. A 8 tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük és óvatosan, kis adagokban hozzákeverjük a cukros-kakaós masszához. Végül, belekeverjük a mazsolát és a darált diót. Közepes nagyságú tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben úgy sütjük meg, mint a piskótát. Ha megsült, 1 percig a nyitott ajtajú sütőben hagyjuk, így nem esik össze. A krémhez, a tojások sárgáját jó habosra kikeverjük a margarinnal, a cukorral, a kakaóval és a rummal. A kihűlt tortát kétfelé vágjuk és ezzel a krémmel töltjük meg. Felvert tejszínnel bevonjuk a tortát és darált dióba forgatjuk az oldalát. Minél tovább áll, annál finomabb lesz.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4