Cukkini lekvár
Hozzávalók
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg cukor
2 darab citrom
1 kg cukkini
1 marék bazsalikom levél
1 doboz madársaláta
Leírás
A cukkinit a citrommal főzöm, 1,5 óráig. Kevergetni alig kell, mert nem ég oda. Ezután beleteszem a cukrot, a vaníliás cukrot és tovább főzöm, de most már kevergetve. Hozzáadom a zöldfűszereket is, hogy szép színe legyen. Addig főzöm, míg se túl sűrű, se túl híg nem lesz. Üvegekbe rakom, majd száraz gőzbe teszem, amíg teljesen ki nem hűlt. Ez a lekvár nagyon illik linzer karikák töltéséhez, palacsinta töltéséhez pedig egyenesen fenséges. Mindkét esetben elég csak porcukorral megszórni, hogy az íze érezhető legyen.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4