Receptek Főételek Húsos ételek Csülökpörkölt csípősen, babbal

Hozzávalók

8 gerezd fokhagyma
3 fej vöröshagyma
3 kanál étolaj
1 kk őrölt kömény
1 dl száraz vörösbor
2 kg füstölt csülök (csont nélkül)
4 darab babérlevél
3 kanál őrölt pirospaprika (őrölt, édes­nemes)
3 darab csípős zöldpaprika
1 kg fehérbab konzerv
1 kk őrölt fekete bors

Leírás

A csülökhúst 2 x 2 centiméteres darabokra feldaraboljuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A bográcsban előbb a zsiradékot átmelegítjük, majd a vöröshagymát megdinszteljük, aranysárga színűre. Hozzáadjuk a csülköt és erősebb tűzön, állandóan átkevergetve, a kifehéredésig sütjük. Most belekarikázzuk a zöldpaprikát és ízesítjük őrölt fekete borssal, a zúzott fokhagyma felével, a babérlevéllel és a fűszerköménnyel. Átkavargatása után, a tűzről levesszük, beleszórjuk a pirospaprikát és újra átkeverjük. Kevés vizet (kb. 2-3 dl) öntsünk alá. Előbb erősebb tűzön, majd egészen lassú tűzön tartva főzzük. A levét gyakran elfövi, ezt mindig csak annyi vízzel pótoljuk, amennyi szükséges. Gyakran kevergessük, mert hajlamos a leégésre. Ha a hús már majdnem puha, átkavargatjuk, majd hozzáadjuk a fokhagyma többi részét is. Felöntjük egy kevés vörösborral, ha szükséges utánaízesítjük. Belefőzzük a leszűrt babot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4