Receptek Főételek Húsos ételek Csülökpörkölt csípősen, babbal

Hozzávalók

8 gerezd fokhagyma

3 fej vöröshagyma

3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 kk kömény

1 dl vörösbor

2 kg csülök (csont nélkül)

4 darab babérlevél

3 kanál pirospaprika (őrölt, édes­nemes)

3 darab csípős paprika

1 zacskó bab

1 kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (őrölt)

Leírás

A csülökhúst 2 x 2 centiméteres darabokra feldaraboljuk, a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A bográcsban előbb a zsiradékot átmelegítjük, majd a vöröshagymát megdinszteljük, aranysárga színűre. Hozzáadjuk a csülköt és erősebb tűzön, állandóan átkevergetve, a kifehéredésig sütjük. Most belekarikázzuk a zöldpaprikát és ízesítjük őrölt fekete borssal, a zúzott fokhagyma felével, a babérlevéllel és a fűszerköménnyel. Átkavargatása után, a tűzről levesszük, beleszórjuk a pirospaprikát és újra átkeverjük. Kevés vizet (kb. 2-3 dl) öntsünk alá. Előbb erősebb tűzön, majd egészen lassú tűzön tartva főzzük. A levét gyakran elfövi, ezt mindig csak annyi vízzel pótoljuk, amennyi szükséges. Gyakran kevergessük, mert hajlamos a leégésre. Ha a hús már majdnem puha, átkavargatjuk, majd hozzáadjuk a fokhagyma többi részét is. Felöntjük egy kevés vörösborral, ha szükséges utánaízesítjük. Belefőzzük a leszűrt babot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4