Receptek Desszertek Sütést igénylő Csokoládés-mascarponés rolád
Hozzávalók
2 kanál liszt
100 g porcukor
185 g étcsokoládé
4 kanál kakaópor
5 darab tojás szétválasztva
375 g mascarpone
2 kanál konyak
60 ml kávé
125 g mogyorókrém
Leírás
A csokoládét és a kávét, egy tűzálló tálban, forrás­ban lévő víz fölött, állandó keverés mellett melegít­sük, amíg sima lesz. Tegyük félre, hogy kissé lehűl­jön. A tojássárgáját keverjük sűrűre és habosra. Ap­ránként adjuk hozzá a porcukrot. Keverjük bele a csokoládés keveréket és a lisztet. A kemény habbá vert tojásfehérjét, adjuk a csoko­ládés masszához. Öntsük 26 x 32 cm-es kivaja­zott, kibélelt tepsibe, és süssük 20 percig. A tep­siben hagyjuk kihűlni. A töltelékhez, keverjük össze a mascarponét, kakaót, a porcukrot és a konyakot, egy tálban. Borítsuk a süteményt egy tiszta konyharuhára, amit megszórtunk porcukorral. Kenjük meg csokoládés mogyorókrémmel, majd a töltelék felé­vel, és tekerjük fel. Vonjuk be a maradék töltelék­kel, és díszítsük cukrozott rózsaszirommal.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4