Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
„A házilag készített müzli a gabonafélékből készült reggeli csodás változata, amikor már megunta a kását. Diófélék mellett magvakat is tehet bele, a csokihoz kitűnően illik a kókuszreszelék, de csoki helyett kakaót is használhat. Az alapreceptet tulajdonképpen sokféle módon variálhatja és egészítheti ki – a fantázia lehetőségei határtalanok. Így lesz ez olyan reggeli, amit nem lehet megunni. A zabpehely nagyon sok életfontosságú anyagot és rostanyagot tartalmaz, erősíti az immunrendszert, szabályozza a vérnyomást, jó hatással van az idegrendszerre és a bélműködésre. A házilag készített müzli készítésekor ne siesse el a sütést és tartsa be a megfelelő hőmérsékletet. A mogyorót süsse aranysárgára és ropogósra. Sütés közben a keveréket néhányszor kevergesse meg és ügyeljen arra, hogy ne égjen oda. Különösen a diófélék hajlamosabbak odaégni,“ figyelmeztet az egészséges étrend szakértője, Zuzana Pavelková Šafářová.
Egy nagyobb tálban keverjük össze az összes hozzávalót, kivéve a csokoládét és az aszalt gyümölcsöt.
Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, a keveréket süssük 20 percig vagy amíg a müzli és magvak aranybarnára sülnek.
Hagyjuk kihűlni, majd tegyük zárható dobozba.
Adjuk hozzá a reszelt csokoládét és aszalt gyümölcsöt.
Tálaljuk joghurttal, tejjel vagy más növényi tejjel. Tároljuk hűvös helyen.