Receptek Desszertek Sütést igénylő Csokis-tejszínes rolád

Hozzávalók

10 dkg kristálycukor
10 dkg porcukor
10 dkg finomliszt
¾ kávéskanál sütőpor
4 kanál kakaópor
5 dkg étcsokoládé
16 g vaníliás cukor
4 darab tojás
25 dkg habtejszín
5 dkg fehércsokoládé

Elkészítés

1

Minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. Szitáljuk át a lisztet, a kakaót és a sütőport. Reszeljük le a keserű csokoládét, adjuk hozzá a vaníliás cukrot és tegyük félre.

2

A fehérjét kemény habbá verjük. A habverés vége felé kanalanként hozzáadjuk a cukrot. Ezután fokozatosan adagoljuk bele a tojássárgáját, és továbbra is kavargatjuk. Ha ezzel is megvagyunk, hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Fakanállal óvatosan összekeverjük, hogy össze ne törjön a hab.

3

Egy 28 x 42 cm-es lapos tepsit kibélelünk sütőpapírral. Beleöntjük a masszát, elsimítjuk.

4

180˚C-os sütőben kb. 12-15 percig sütjük, majd a tepsin, papíron hagyjuk kihűlni.

5

Felverjük a habtejszínt. Egy korábban előkészített szilikonos sütőlapot megszórunk porcukorral. Rátesszük a kihűlt tésztát a papíros felével felfelé. Óvatosan lehúzzuk róla a papírt, és rárétegezzük a felvert tejszínt, majd a rövidebb oldala mentén felcsavarjuk.

6

A fehér csokoládét vízfürdőben olvasztjuk meg, majd villával rácsorgatjuk a tekercs tetejére.

7

Fehér és fekete csokoládédíszekkel tálaljuk.

Tesco Magazin / 2019. TÉL
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4