Hozzávalók

6 egész Tesco Finest friss tojás (tészta)

12 dkg cukor (tészta)

20 dkg vaj

4 kanál kakaó

15 dkg porcukor

2 kanál kakaópor (tészta)

4 kanál átszitált liszt (tészta)

Leírás

Előmelegítjük a sütőt, 190 Celsius fokra, és sütőpapírt terítünk a sütőlapra. A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, minél kevésbé hideget, annál jobb. Ezután két részletben, habbá verjük a tojásfehérjéket. Először csak lágy habot készítünk belőle, amelyekhez apránként hozzáadjuk a cukor felét, és tovább verjük, míg kemény és fényes nem lesz. A tojássárgát 5 perc alatt összehabosítjuk, a maradék cukorral és a kakaóporral. A kakaós-tojássárgás habba, fakanállal, óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. A masszát, széles pengéjű késsel, egyenletesen szétkenjük a sütőlemezen. A piskótát 15-20 perc alatt megsütjük. Ezalatt a maradék kakaót kikeverjük vajjal és porcukorral. A megsült tésztát még melegen átemeljük, egy enyhén nyirkos konyharuhára. Ezután szétkenjük rajta a tölteléket, majd a hosszabb oldalánál indítva, szorosan felcsavarjuk. Kívül is bevonhatjuk a krémmel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4