Receptek Főételek Tészta Csirkés-sajtos tészta paradicsomszószban
Hozzávalók
3 darab csirkemell
1 tk szárított fokhagyma
1 tk szárított oregánó
1 tk szárított rozmaring
1 tk szárított bazsalikom
1 fej hagyma (közepes)
3 gerezd fokhagyma
500 g száraztészta
680 g paradicsomszósz
150 g reszelt mozzarella sajt
75 g parmezán
2 csipet só és bors, fűszerek, gyógynövények
1 adag bazsalikom levél
1 kanál olaj
Elkészítés
1
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott csirkemellet, sót, borsot, szárított fokhagymát és a többi fűszert. Folyamatos kavargatás mellett süssük 5 percig (vagy amíg a csirkemell kockák megpuhulnak). Vegyük ki őket a serpenyőből, egy külön tálba.
2
Tegyük bele a hagymát és a fokhagymát és süssük 2-3 percig. Adjuk hozzá a paradicsomszószt és hígítsuk fel vízzel. Forraljuk takarékon, amíg el nem kezd sűrűsödni.
3
Adjuk a híg paradicsomszószhoz a csirkét és a száraztésztát, fedjük le és főzzük kb. 10-15 percíg, míg a tészta al dente-re fő.
4
Keverjük bele a parmezánsajtot ill. a mozzarella sajt negyedét, majd szórjuk meg a maradék mozzarellával. Fedjük le és főzzük további 2-3 percig, amíg a sajt teljesen elolvad.
5
Friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4