Receptek Főételek Húsos ételek Csirkepaprikás hokkaido tökkel

Hozzávalók

1 kg hokkaido tök
500 g csirkemell
250 ml főzőkrém
200 ml sűrített paradicsom konzerv
1 darab őrölt pirospaprika
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 kevés olívaolaj
1 kevés citromlé
1 kevés kurkuma
1 ízlés szerint tengeri só
1 adag víz
1 csomag penne

Leírás

Mi a különbség a paprikás és a pörkölt között?

A pörkölt tejföl és tejszínmentes, és sütéssel készül. Magyarul a „pörkölt” szó jelentése sült, készítéskor nem adunk hozzá folyadékot. Amikor viszont csirkepörköltet, vagyis paprikást készítünk, akkor a főzés végén tejfölt adunk hozzá. Ezt a kulináris finomságot a francia konyha ihlette.

Ezúttal paprikást készítettünk, ezért a sült csirkehúshoz és a hokkaidóhoz főzőkrémet adtunk. Ha laktóz intoleranciája van, akkor növényi főzőkrémmel, tejszínnel is elkészítheti a receptet. A zabkrém például tökéletes választás. Ne aggódjon, ez nem változtatja meg a paprikás finom ízét. Ha szeret kísérletezni és kedveli az indiai konyhát is, akkor próbálja ki a kókusztejszínt. Még finomabb és egzotikusabb ízeket érhet el vele. 
Tippek:  Ha esetleg főzés után megmarad még némi hokkaido tök, készítsen belőle házi ketchupot!

Elkészítés

1

Tisztítsuk meg a hokkaido tököt, vágjuk kockákra, helyezzük a tepsire (használjunk sütőpapírt is), adjunk hozzá egy kevés olívaolajat, majd süssük a sütőben 200 fokon kb. 15 percig.

2

Mossuk és tisztítsuk meg a paprikát, vágjuk vékony csíkokra. Ugyanezt végezzük el a hússal is.

3

Tisztítsuk meg a hagymát és a fokhagymát is, majd vágjuk apró kockákra.

4

Amíg a hokkaido sül, hevítsünk olajat egy serpenyőben, pirítsuk rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a csirkét. Adjuk hozzá a borsot, süssük össze, majd öntsük hozzá a vizet vagy az alaplevet és folytassuk a párolást.

5

Amikor a hokkaido tök megsült, tegyük a serpenyőbe a többi alapanyaghoz, öntsük rá a paradicsomszószt, adjuk hozzá a tejszínt, ízesítsük sóval, kurkumával, fedjük le és forraljuk 20 percig. Friss citromlével tálaljuk.

6

Tésztával vagy házi készítésű nokedlivel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4