Receptek Főételek Húsos ételek Csípős chilis tarja
Hozzávalók
1 kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
3 gerezd fokhagyma
1 kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
2 fej hagyma
1 csomag rizs
3 kk chili szósz
1 kg sertés tarja
Leírás
A páchoz a sót, a borsot, az apróra vágott, vagy reszelt hagymát, az összezúzott fokhagymát, a chilipépet, a chilis és a sima olajat összekeverjük. Egy akkora zacskóba töltjük, amibe a tarja belefér, majd beletesszük a tarját is és megcsomózzuk a száját. Összerázzuk és legalább 2 napig hagyjuk állni, a hűtőben. A 3. napon kivesszük a zacskóból a húst, tepsibe tesszük, az összes lét, ami a zacskóban van, ráöntjük a húsra. A hús tetejére, 3-4 evőkanál disznózsírt halmozunk és 1 dl vizet öntünk a tepsibe. Alufóliával befedjük és hőlégkeveréses sütőben, 190-200 fokon megsütjük. Nagyjából 2-2,5 óra alatt puhul meg a hús. Ekkor a fóliát levesszük róla és az alatta levő zsírral sűrűn locsolgatva, pirosra sütjük. Szeleteljük és serpenyőben megpirítjuk. Köretnek vajon párolt zöldség isteni.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4