Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
40 dkg liszt
2,5 dl tej (az élesztő felfuttatásához)
2 csomag vaníliás cukor
4 dkg cukor
4 dkg vaj (10-15 dkg, töltelékhez)
2 darab tojás sárgája
3 tk kakaó
14 dkg porcukor
1 kocka élesztő
Leírás
A tészta hozzávalóit, a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Dagasztjuk, majd 3/4 órát, meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra. Megkenjük a töltelékkel (ennek hozzávalóit egyszerűen addig keverjük, amíg kenhető-habos lesz), feltekerjük és éles késsel, 3 cm széles karikákat vágunk belőle. Egy közepes nagyságú, magas peremű tepsibe sütőpapírt teszünk és a csigákat, egymástól 2 cm távolságra elhelyezzük benne. A tetejüket tojássárgával megkenjük és 1/2 óráig kelesztjük. Ez idő alatt, bizony a csigák összenőnek. Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit és közepes lángon sütjük a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoljuk, 2 dl meleg tejszínnel, amit 5 dkg cukorral édesítünk. Végül, 10 percig, takarékon sütjük, ettől lesz foszlós. Langyosan tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4