Receptek Főételek Húsos ételek Chilis bab köményesen
Hozzávalók
2 gerezd fokhagyma
3 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 kk kömény (őrölt római)
1 mk cayenne-i bors
1 csipet őrölt fahéj
1 mk pirospaprika (őrölt)
1 darab kaliforniai paprika
1 kk oregáno (morzsolt)
2 dl paradicsomlé
50 dkg marhahús
1 doboz vörösbab (konzerv)
1 doboz csemegekukorica (konzerv)
Leírás
A paradicsomok héját lehúzzuk, a magokat eltávolítjuk és a paradicsom húsát kockákra vágjuk. A paprikát is kimagozzuk és kockákra vágjuk. Az apró kockákra vágott vöröshagymát, 1-2 evőkanál olajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a húst és állandóan kevergetve megpirítjuk. Amikor megpirult, beleszórjuk a paprikaféléket, belereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a többi fűszert és jól összekeverjük. Ezután felöntjük a paradicsomlével és 1 dl vízzel, majd fedő alatt (gyakran megkeverve), mérsékelt tűzön, kb. negyed óráig főzzük. Ezután hozzáadjuk a paprika- és paradicsomkockákat, a babot és a kukoricát is, majd az egészet, fedő alatt, még 10 percig főzzük. Tipp: A babot és a kukoricát természetesen főzheted te magad is, nem muszáj konzervet használni. De akkor a bab áztatási és főzési ideje miatt, fél óra helyett, fél nap az étel elkészítési ideje.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4