Hozzávalók
2 kg cékla (elősütött)
1 kg alma
1 kh őrölt fahéj
1 dl citromlé
1 csomag pudingpor
3 kanál édesítőszer
Leírás
A céklát meghámozzuk, kis kockára vágjuk és puhára pároljuk. Külön lábosban az almával is ugyanígy járunk el, ez utóbbi sokkal hamarabb kész lesz. A puha almát-céklát szűrjük le és tegyük egy közös fazékba, majd botmixerrel pépesítsük. Ha nagyon sűrű, egy kevés vízzel lazítsuk, majd édesítsük ízlés szerint (vigyázzunk, a cékla eleve édes). Csepegtethetünk bele citromlét, fahéjat. A pudingport keverjük el egy kevés vízben, csomómentesen és öntsük a gyümölcshöz. Keverjük el és amint besűrűsödött, zárjuk el a tűzhelyet. Azonnal öntsük tisztára mosott üvegekbe. Öntsük színültig az üvegekbe, csavarjuk rá a kupakot és állítsuk fejre. Csomagoljuk újságpapírba, tegyük plédek-párnák közé (szárazdunszt) és csak akkor vegyük ki, ha teljesen kihűlt (egy nap). Mivel tartósítószert nem tartalmaz a lekvárunk, felbontás után hűtőben tároljuk és 1-2 héten belül el kell fogyasztani. A pudingport el is hagyhatjuk, helyette hagyományos módon, sűrűsödésig főzhetjük a lekvárt, de én minden lekvárt így készítek már, mert nagyon finom, krémes lesz tőle az állaguk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4