Receptek Saláták Cékla almamártással és tormával

Hozzávalók

1 kg cékla
1 kanál kristálycukor
4 kanál tejföl
2 darab alma
2 kanál alma cider
6 kanál ecetes torma
2 csokor zsázsa

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vágjuk le a cékla leveleit, majd óvatosan mossuk és szárítsuk meg. Csomagoljuk egyenként fóliába, majd süssük 1-2 órán keresztül, míg meglágyul. Hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg,

2

A szószhoz keverjük el egy serpenyőben az almát és a cukrot egy evőkanál vízzel. Fedjük le és süssük addig, míg az alma megpuhul. Vegyük le a tűzről, öntsünk rá borecetet és pürésítsük botmixerrel. Szórjuk rá a tormát, a tejfölt, ízesítsük sóval, borssal.

3

Tálaláshoz szórjunk zsázsát egy tálba, tegyük rá a felszeleelt céklát és öntsük hozzá az elkészült almaszószt.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4