Receptek Előételek Meleg előételek Bundázott karfiolgombóc
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 darab Tesco Finest friss tojás
10 dkg liszt
1 fej vöröshagyma
4 dkg vaj
1 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 darab tojás sárgája
15 dkg zsemlemorzsa
½ csokor petrezselyem
3 darab tojásfehérje
80 dkg karfiol
Leírás
A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, jól lecsepegtetjük, és áttörjük. Kevés olajban megpirítjuk a finomra vágott hagymát. A vajból és 3 dkg lisztből világos rántást készítünk, amelyet 2 dl karfiol-főzőlével felengedünk. Habverővel simára keverjük, és addig főzzük, amíg az edény falától elválik. Hozzákeverjük az áttört karfiolt, a pirított hagymát, az egész tojást, és a tojássárgáját. Apróra vágott petrezselyemmel és borssal fűszerezzük. Kisebb, ellapított gombócokat formálunk belőle, lisztbe, felvert tojásfehérjébe és zsemlemorzsába bundázzuk. Forró olajban pirosra sütjük. Tejfölt és reszelt sajtot kínálunk hozzá.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4