Receptek Levesek Bugaci húsgombócleves

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 doboz tejföl

1 darab burgonya

1 darab sárgarépa

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 csokor petrezselyemzöld

2 kanál búzadara

2 darab babérlevél

1 csipet őrölt kömény

1 kanál pirospaprika

1 darab petrezselyemgyökér

20 dkg szalonna

30 dkg darált hús

Leírás

20 dkg füstölt szalonnát felkockázunk, kisütjük a zsírjából, majd kiszedjük. A visszamaradt zsíron megpárolunk 1 kis fej kockára vágott vöröshagymát, fehérrépát, sárgarépát, zellert, karalábét, krumplit, majd húslével felöntjük. Teszünk bele 2 db babérlevelet, visszatesszük a szalonnát, majd együtt megfőzzük. Közben elkészítjük a húsgombócokat. 30 dkg darált húst sózunk, borsozunk ízlés szerint, hozzáadunk fél csokor apróra vágott petrezselymet, 1 evőkanál pirospaprikát, 2 evőkanál búzadarát és pici gombócokat készítünk. Amikor a zöldségek megpuhultak, beletesszük a gombócokat, és kb. 10 percig főzzük. A végén, 1 tejföllel behabarjuk. Nem egy fogyókúrás leves, de garantálom az egész család kedvence lesz.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4