Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
50 dkg liszt
5 dkg cukor
5 dkg vaj
2 dl tejszín
4 darab tojás sárgája
2 dkg élesztő
1 kanál rum
Leírás
12 dkg lisztből és a tejszínben felfuttatott élesztőből kovászt készítünk hűvös helyen. Ne hagyjuk, hogy kétszer akkorára megkeljen, hanem csak másfélszeresére. Újra gyúrjuk, és újra kelesztjük, szintén másfélszeresére. Apró kalácsformákat (brióst) készítünk, és a tepsire helyezve sütőpapíron újra kelesztjük, majd megkenjük tojással, előmelegített sütőben sütjük alsó takaréklángon 15-20 percig. Még forrón letakarjuk konyharuhával pár percre, hogy a kalácsok ropogósak és puhák legyenek.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4