Receptek Főételek Húsos ételek Brassói aprópecsenye borral
Hozzávalók
4 fej fokhagyma
2 fej hagyma
1,5 dl fehérbor (száraz)
1 csokor petrezselyem
1 doboz paradicsompüré
150 g szalonna (húsos)
800 g pulykamell
Leírás
A húst megmosom, letörlöm és csíkokra vágom. A hagymát és a szalonnát felkockázom. Kevés olajon, megpirítom a szalonnát, kiveszem a pörcöket és a visszamaradt zsiradékban, nagy lángon, megpirítom a húscsíkokat. A húst is kiveszem a serpenyőből és ha kell, pótolok egy kis olajat a következő lépéshez, a hagyma üvegesre pirításához. Ahogy a hagyma kész, visszarakom a húscsíkokat és a szalonnakockákat a serpenyőbe, rányomom a fokhagymagerezdeket, összeforgatom az egészet, majd fehérborral és paradicsompürével leöntöm és hagyom elfőni az alkoholt. A pulykahúsnak elegendő ennyi idő a puhára párolódáshoz, a disznóhúst még egy kevés ideig, hagyni kell. Fűszerezem majoránnával, sóval, borssal, petrezselyemzölddel és éppen csak összeforralom az egészet. Tálaláskor, sült kockaburgonyával összeforgatjuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4