Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 gerezd fokhagyma
1 darab paradicsom
1 kg burgonya
3 kanál étolaj
15 dkg füstölt szalonna
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
1 csipet majoranna
1 kanál őrölt pirospaprika
1 kg csirkecomb filé

Leírás

A combot megmossuk, majd csíkokra vágjuk. Az apróra vágott füstölt szalonnát egy mélyebb lábosban, az olajon kisütjük, majd félretesszük. A szalonnás zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük a csíkokra vágott húst, sózzuk, borsozzuk, egy csipet majoránnát is teszünk rá, majd a paradicsomot, a darált paprikát és az apróra vágott fokhagymát. Ezután egy kis vizet öntünk rá és fedő alatt puhára sütjük. Az elpárolgott vizet húslével is pótolhatjuk. Amikor megsült, pirospaprikával megszórjuk és a szalonnadarabkákat is belekeverjük. Míg sült a húsunk, menet közben, a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb kockákra vagdaljuk és forró olajban kisütjük. Az elkészült brassói pecsenyével összekeverjük és azonnal tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4