Receptek Főételek Húsos ételek Borsos tokány paradicsompürével
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom
15 dkg vöröshagyma
25 dkg füstölt szalonna
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 darab paprika
10 dkg zsír
4 dkg paradicsompüré
80 dkg sertés lapocka
Leírás
A húst fél cm vastag csíkokra vágjuk és jól megmossuk. Az apróra vágott hagymát aranybarnára pirítjuk, beletesszük a finomra vágott fokhagymát, majd a paradicsompürét kevés vízzel felöntjük és 2-3 percig főzzük. Beletesszük a húst, megsózzuk, borssal, majoránnával meghintjük és gyakori kevergetés mellett pörköljük, míg levét el nem főtte. Ezután kevés vizet adva hozzá, fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk. Ha a levét elfőtte, mindig csak kevés vizet öntsünk alá, hogy ne főjön, csak rövid lében párolódjon. Ha a hús félig puha, hozzátesszük a kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és ezzel puhára pároljuk. Én petrezselymes burgonyát, vagy főtt rizst adtam mellé, valamint savanyúságot.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4