Receptek Főételek Húsos ételek Borsós-szalonnás petrezselymes krumpli

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
0.8 kg burgonya (apró)
½ darab citrom
1 csipet őrölt fekete bors
1 csokor friss petrezselyem
¼ kg zöldborsó
6 szelet bacon szalonna

Leírás

A krumplikat megmossuk, vékony héjukat ledörzsöljük (ha nagyon szép krumplit kapunk, rajta is hagyhatjuk a héját, én is így tettem, csak megmostam és kész).A krumplit puhára főzzük Közben a borsószemeket fél percre forró, sós vízbe dobjuk, majd hideg vízbe tesszük (megállítva ezzel a további fővést), leszűrjük, félretesszük. Serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a felkockázott bacont. Hozzáadjuk a krumplit, a zöldborsót, citromlevet facsarunk rá, petrezselyemmel szórjuk, jól összeforgatjuk és kész is. Azonnal tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4