Receptek Főételek Tészta Borsós nokedli
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
2 fej vöröshagyma
3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
4 adag tészta (galuska)
½ kg zöldborsó
Leírás
Minden ételhez amibe zöldborsó kell ügyeljünk arra, hogy ha friss borsót veszünk az legyen zsenge és édes. A halvány zöld színű borsó az ilyen, a túl érett borsó már kemény és ha főzzük se lesz puha. Ha fagyasztottat vásárolunk, érdemes a drágább jobb minőségűt megvenni, mert így finom ételeket készíthetünk belőle. A borsót megmossuk egy szűrőben és lecsepegtetjük. Közben megpucoljuk a vöröshagymát megmossuk és nagyon apró kockára vágjuk. Egy lábasba olajat öntünk felforrósítjuk beletesszük a hagymát és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk, közben kevergetjük, vegyük le kis lángra, hogy jól megtudjuk párolni a hagymát ne égjen oda az edény szélére. Ezután beletesszük a borsót 1 dl vízzel, 1 evőkanál sóval, 1 csipet borssal, 1 csipet ételízesítővel összekeverjük és fedő alatt 15 percig pároljuk. A borsó mikor megpárolódott, hozzáadjuk a kifőtt galuskát.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4