Receptek Főételek Húsos ételek Borjúmáj borszószban

Hozzávalók

2 kanál liszt

1 gerezd fokhagyma

5 kanál vaj

1 fej hagyma

1 darab leveskocka

1,5 kanál szójaszósz

1 dl vörösbor (félédes)

50 dkg borjúhús (máj)

20 dkg gomba

Leírás

A májat felszeleteljük, sózzuk borsozzuk. a fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. a hagymát és fokhagymát megpirítjuk 2 ek vajon. Belekeverjük a gombát és addig puhítjuk amíg a leve elfő. Levesszük a tűzről, beszórjuk lisztel és jól elkeverjük. Meglocsoljuk a borral és 3 dl vízzel majd felforraljuk. Belemorzsoljuk a leveskockát, és hozzáöntjük a szójaszószt. Lassú tűzön 10 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk és belekeverünk 1 ek vajat. Felmelegítünk egy nagy serpenyőt, és a maradék 2 ek vajban a májszeletek mindkét oldalát közepes lángon 1-1 percig sütjük. Akkor jó ha a közepe rózsaszín. A májat a gombás boros szósszal leöntve tálaljuk. Kukoricás rizs illik hozzá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4