Receptek Desszertek Sütést igénylő Borban párolt hagymasaláta
Hozzávalók
1 tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 kg vöröshagyma (apró)
1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
3 dl fehérbor (száraz)
1 mk babérlevél (őrölt)
1 cm póréhagyma (karikákra vágott)
1 kh szerecsendió (őrölt virág)
Leírás
A vöröshagymát megtisztítom és félbevágom. (Ha a hagymafejek már nagyobbacskák, negyedekbe vágom.) A felforrósított olajra téve, fedő alatt, pár percig párolom saját levében, majd rászórom a fűszereket és ráöntöm a fehérbort. Még 10 percig párolom, majd ha langyosra hűlt, ízesítem kevés cukorral. Ha már teljesen hideg, üvegekbe teszem, lezárom és a hűtőszekrényben tárolom. Két-három hétig is elálló, finom, pikáns saláta.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4