Receptek Főételek Húsos ételek Bolognai spagetti másképp
Hozzávalók
5 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
15 dkg sajt (trappista)
1 mk bazsalikom
40 dkg tészta (makaróni)
1 mk oregáno
3 dl paradicsomlé
30 dkg darált hús
1 doboz paradicsomkonzerv
15 dkg szója (granulátum)
1 tasak Knorr alap (bolognai spagetti alap)
Leírás
A szója granulátumot beáztatjuk, minimum 1/2 óráig, vegetás vízben. A vöröshagymát apóra vágjuk, vagy elreszeljük, majd étolajon, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, ezzel is egy kis ideig pirítjuk, majd leszűrjük a szóját és hozzáadjuk a húshoz. Kis ideig együtt pároljuk, közben hozzáadjuk a Bolognai spagetti alapot, 3 dl vizet, a 3 dl paradicsomlevet, a zúzott foghagymát és a fűszereket (oregánót , bazsalikomot). Az egész, forralás közben, kicsit sűrűsödni fog (ez így jó). A makaróni tésztát, sós vízben kifőzzük és a kész szójás Bolognai alappal összekeverjük Egy közepes méretű tepsit, vagy Jénai tálat kiolajozunk és az összekevert tésztát beletesszük. A tetejére, 15 dkg trappista sajtot reszelünk. Az egészet előmelegített sütőben, kb. 15 percig átsütjük. Hagyjuk, hogy a sajt a tetején, kicsit megpiruljon. Tálaláskor, még megszórhatjuk reszelt sajttal.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4