Receptek Főételek Húsos ételek Bolognai lasagne besamel mártással

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

5 dkg liszt (mártáshoz)

½ l tej (mártáshoz)

5 kanál cukor

20 dkg sajt

5 dkg vaj

3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

2 fej hagyma

40 dkg sűrített paradicsom

10 dkg szalonna

½ kg lasagne tészta

40 dkg darált hús

½ l mártás (besamel)

Leírás

A tésztalapokat kifőzöm és egy rétegben, lefektetve félreteszem. A szalonnát apró kockára vágom és egy evőkanálnyi olajon kiolvasztom. Sárgára pirítom benne az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a darált húst. A hús megfehéredése után, hozzáteszem a sűrített paradicsomot, majd beleteszem a borsot, a sót, a cukrot és az oreganot. Az egészet jól összeforralom. Egy tepsit kiolajozok, ráteszek egy réteg tésztát. Megkenem a paradicsomos raguval, ráteszek újabb réteg tésztát, amelyet besamellel kenek meg. Ez így megy egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére besamelt öntök, amit a reszelt sajttal szórok meg. Forró sütőben, szép pirosra sütöm, majd felkockázva tálalom. Besamel mártás: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, fél liter tej, só, szerecsendió. A vajból és a lisztből világos rántást készítek, majd felengedem a tejjel. Sózom és szerecsendióval ízesítem.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4