Receptek Főételek Húsos ételek Bolognai lasagne besamel mártással
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
5 dkg liszt (mártáshoz)
½ l tej (mártáshoz)
5 kanál cukor
20 dkg sajt
5 dkg vaj
3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
2 fej hagyma
40 dkg sűrített paradicsom
10 dkg szalonna
½ kg lasagne tészta
40 dkg darált hús
½ l mártás (besamel)
Leírás
A tésztalapokat kifőzöm és egy rétegben, lefektetve félreteszem. A szalonnát apró kockára vágom és egy evőkanálnyi olajon kiolvasztom. Sárgára pirítom benne az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a darált húst. A hús megfehéredése után, hozzáteszem a sűrített paradicsomot, majd beleteszem a borsot, a sót, a cukrot és az oreganot. Az egészet jól összeforralom. Egy tepsit kiolajozok, ráteszek egy réteg tésztát. Megkenem a paradicsomos raguval, ráteszek újabb réteg tésztát, amelyet besamellel kenek meg. Ez így megy egészen addig, míg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére besamelt öntök, amit a reszelt sajttal szórok meg. Forró sütőben, szép pirosra sütöm, majd felkockázva tálalom. Besamel mártás: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, fél liter tej, só, szerecsendió. A vajból és a lisztből világos rántást készítek, majd felengedem a tejjel. Sózom és szerecsendióval ízesítem.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4