Receptek Főételek Húsos ételek Bolognai lasagne bazsalikommal
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
10 dkg liszt
5 cl tej
6 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
4 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 fej hagyma
1 csipet kakukkfű
1 doboz paradicsompüré
3 darab babérlevél
20 dkg reszelt sajt
1 csomag lasagne tészta
50 dkg marhahús
1 marék bazsalikom levél
Leírás
A pyrex öntöttvas edényben felmelegítjük az olajat. Rászórjuk a finomra vágott vöröshagymát és a babérlevelet. Ha megpirult, rárakjuk a darált marhahúst és kipirítjuk, közben fűszerezzük. Hozzáadjuk a paradicsompürét és fedő alatt, puhára pároljuk a ragut. Adunk hozzá zúzott fokhagymát és frissen vágott bazsalikomot. A vajat habzásig hevítjük és beleszórjuk a lisztet. Felöntjük forró tejjel és sózzuk, borsozzuk. A ragut, a mártást és a tésztát, váltogatva berétegeljük egy vajazott tepsibe és besamellel, valamint reszelt sajttal befedjük. Előmelegített sütőben, 150 fokon sütjük, majd ha megpuhult, 180 fokra emeljük a hőmérsékletet és készre sütjük.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4