Receptek Főételek Húsos ételek Bolognai lasagne bazsalikommal

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
10 dkg finomliszt
5 cl tej
6 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
4 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
1 csipet szárított kakukkfű
1 doboz sűrített paradicsom konzerv
3 darab babérlevél
20 dkg trappista sajt
1 csomag lasagne tészta
50 dkg marhalábszár
1 marék friss bazsalikom

Leírás

A pyrex öntöttvas edényben felmelegítjük az olajat. Rászórjuk a finomra vágott vöröshagymát és a babérlevelet. Ha megpirult, rárakjuk a darált marhahúst és kipirítjuk, közben fűszerezzük. Hozzáadjuk a paradicsompürét és fedő alatt, puhára pároljuk a ragut. Adunk hozzá zúzott fokhagymát és frissen vágott bazsalikomot. A vajat habzásig hevítjük és beleszórjuk a lisztet. Felöntjük forró tejjel és sózzuk, borsozzuk. A ragut, a mártást és a tésztát, váltogatva berétegeljük egy vajazott tepsibe és besamellel, valamint reszelt sajttal befedjük. Előmelegített sütőben, 150 fokon sütjük, majd ha megpuhult, 180 fokra emeljük a hőmérsékletet és készre sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4