Receptek Levesek Bárányhús-gombóc leves

Hozzávalók

5 dkg trappista sajt
1 kk őrölt római kömény
2 szál újhagyma
2 szál sárgarépa
2 dl tejszín
1 csokor friss petrezselyem
30 dkg báránylapocka
20 dkg zellergumó
1 kanál őrölt pirospaprika
2 szál fehérrépa
1 kanál keményítő
1 csokor metélőhagyma

Leírás

A sárgarépát, a zellergumót és a fehérrépát felaprítjuk és forró olajon pirítani kezdjük. Amikor megpirultak, megszórjuk egy kanál pirospaprikával, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Sózzuk és lefedve főzzük. A darált bárányhúst sózzuk, őrölt római köménnyel fűszerezzük és összekeverjük a reszelt sajttal, valamint a kukoricakeményítővel. A masszából, vizes kézzel gombócokat formázunk. A gombócokat a forró levesbe szaggatjuk, lefedjük és további 15 percig főzzük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és snidlinget, néhány szál koriandert és zellerzöldet, valamint a felkarikázott újhagymát. A levest lehúzzuk a tűzről és 2-3 percig, fedő alatt pihentetjük, majd tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4