Receptek Főételek Húsos ételek Bárányfilé gorgonzola mártással

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

5 kanál tejföl

1 gerezd fokhagyma

2 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj

10 dkg sajt

60 dkg burgonya

3 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1,5 dl tejszín

1 ág kakukkfű

1 csipet szódabikarbóna

1 dl húsleves

1 ág rozmaring

25 dkg átszitált liszt

60 dkg báránygerinc (filé)

Leírás

A burgonyát meghámozzuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük és lereszeljük. Liszttel, tejföllel és szódabikarbónával kidolgozzuk, tetszés szerint fűszerezzük, gombócokat formázunk és bő, forró olajban kisütjük. A fokhagymát áttörjük. A húst sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük fokhagymával. Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a rozmaringot. A sajtot felkockázzuk, a serpenyőbe öntjük a levest és a tejszínt, forraljuk. Hozzáadjuk a sajtot és felolvasztjuk. Sózzuk, borsozzuk. Felhevítjük az olívaolajat és a hússzeleteket megpirítjuk. A húst a mártással, burgonyafánkkal tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4