Receptek Előételek Hideg előételek Baconos hagymás muffin

Hozzávalók

1 kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 egész Tesco Finest friss tojás

0,8 dl tej

2 kh sütőpor

1 dl tejföl

3 gerezd fokhagyma

0,8 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 kk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 fej hagyma

1 kh szódabikarbóna

5 dkg reszelt sajt

1 marék mandula (őrölt)

1 kk ételízesítő (Vegeta)

15 dkg bacon szalonna

30 dkg átszitált liszt

Leírás

A tepsit kizsírozzuk és betesszük a fagyasztóba, vagy kibéleljük muffin papírral. A sütőt 180 °C-ra (légkeverésnél 160 °C) melegítjük. A mandulát mozsárban durvára törjük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kis serpenyőben kevés zsiradékon, a felaprított hagymával és 2 evőkanál mandulával megpirítjuk. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbonátot, a borsot és a sót. Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a tejfölt és a ropogósra sütött mandulás bacon-ös hagymakeveréket. A lisztes keveréket a tojásos masszához adagoljuk, majd finoman összedolgozzuk. Az így kapott tésztát a muffin formákba kanalazzuk, a tetejét meghintjük a maradék mandulával és egy kis sajttal. A sütőben, 20-25 perc alatt, aranybarnára sütjük. A muffinokat sütés után, még 5 percig pihentetjük a tepsiben, majd kiszedjük a formákból.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4