Receptek Levesek Bableves tejfölösen

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 darab Tesco Finest friss tojás (csipetke)

1 darab vöröshagyma

1 szem burgonya

2 darab sárgarépa

1 darab paprika

2 darab babérlevél

2 kk pirospaprika

40 dkg bab

1 darab füstölt hús (tarja)

3 gerezd fokhagymakrém

4 marék átszitált liszt (csipetke)

Leírás

A tarját annyi vízben, amennyi jól ellepi a babbal, a karikákra vágott répával, az egészben hagyott, de megpucolt vöröshagymával, a megtisztított fokhagymagerezdekkel, a kicsumázott, de egészben hagyott paprikával, néhány babérlevéllel és a pirospaprikával lassú tűzön főzni kezdjük. Az esetlegesen keletkező habját szűrővel folyamatosan leszedjük. Amikor a bab már majdnem puhára főtt, kivesszük a hagymát, a zöldpaprikát és a babérlevelet, és belerakjuk a levesbe a meghámozott, kockákra vágott krumplit. Az ételt megkóstoljuk, és ha szükséges, utánasózzuk. Amikor a krumpli is megfőtt, a húst kivesszük és egy tálon félretesszük. Beleszaggatjuk a levesbe az 1 db tojásból készített csipetkét vagy galuskát, és az ételt még egyszer felforralva készre főzzük. Tálaláskor a füstölt húsból kockákat vágunk. Minden tányérba rakunk 3-4 evőkanálnyi húskockát. Erre merjük a forró levest.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4